Nieuws
 
Laatste nieuws
Persberichten
Beurzen
RSS-Feed
 

Avondprogramma Lean in de staal- en gevelbouw

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het avondprogramma:

“Lean voor de Staalbouw en de Ramen-, Deuren-, Gevel Industrie”

Datum               : donderdagavond 26 maart 2015 van 16:45 -22:00

Locatie              : LeanENT,  Laan van Westenenk 739b,  Apeldoorn

Organisatie        : LeanENT, Liemar Software en C-MOL

Voor wie?          : Exclusief voor u als Liemar en C-MOL relatie! Maximaal 20 deelnemers

Klik HIER om in te schrijven en u bent verzekerd van een plaats.

Deelnemers van eerdere edities

Klaas Roos, directeur Van den Brink Metaal uit Harderwijk:
“ Je wilt niet weten wat het teweeg heeft gebracht bij ons in het bedrijf. Het bouten en moeren probleem is nu eindelijk opgelost. We verdienen er iedere dag aan!”

Mark Meynen, BCM staalbouw
“Het is ongelofelijk hoe je een andere kijk krijgt op je productie. Ik kan dit iedereen aanraden. Wij zijn direct gestart met de implementatie ervan.”

Pascal Bos, manager engineering van JAZO Zevenaar
“Ik dacht, een legoworkshop, geen idee wat dat met lean te maken heeft maar het zal vast leuk zijn.  De vraag was niet of we hiermee door moesten gaan, maar wanneer. We hebben binnen 2 maanden € 180.000,- bespaard!”

Rudy Schipper, directeur-eigenaarIntal BVuit Opmeer:
”Deze workshop heeft ons op speelse maar realistische manier doen inzien dat de scepsis die wij hadden t.o.v. Lean geheel onterecht was.”

Het avondprogramma

Het actieve avondprogramma bestaat uit de alom geprezen LeanENT Lego-workshop (inmiddels meer dan 30.000 deelnemers wereldwijd) en een inspirerend praktijkverhaal van Pascal Bos, Manager Engineering van Jazo Zevenaar. Hij deelt bevlogen welke succesvolle stappen Jazo gezet heeft na hun deelname aan één van de eerdere edities van dit avondprogramma en tot welke resultaten dat heeft geleid.

De LEAN-workshop biedt u een uitgelezen mogelijkheid om op een hele praktische wijze samen met collega staal- en RDG-bedrijven:

 • Zelf te ervaren waar de kracht en eenvoud van Lean toe leidt
 • Paradigma’s te doorbreken
 • Te ervaren dat écht samenwerken het verschil maakt
 • Een inspirerende eerste stap te zetten in het praktisch, ingrijpend en structureel verbeteren van uw eigen productie, processen en projecten  

 

Klik HIER om in te schrijven en u bent verzekerd van een plaats.

Maximaal 2 deelnemers per bedrijf.
Door de unieke samenwerking met Liemar en C-MOL hebben wij de inschrijfprijs kunnen reduceren naar €  95,-- per persoon.
Deze avond wordt exclusief georganiseerd voor relaties van Liemar Software en C-MOL.

Agenda

 • 16:45 uur Inloop met koffie
 • 17:00 Aftrap door Liemar, C-MOL en LeanENT
            Start Lego workshop
 • 18:15 Eten tussendoor
 • 21:15 Einde Lego workshop
 • 21:15 – 21:45 Praktijkverhaal Pascal Bos Jazo
 • Vragen / discussie / borrel
 • 22:00 Einde

Voor de catering wordt uiteraard gezorgd.  Na aanmelding krijgt u een bevestiging met aanvullende informatie toegestuurd.

 

Waarde in de praktijk

Pascal Bos, manager engineering van JAZO Zevenaar:
“Ik dacht, een legoworkshop, geen idee wat dat met lean te maken heeft maar het zal vast leuk zijn. Samen met mijn collega’s fanatiek “gewerkt in het Lego-bedrijf”. Ik hoorde bij mezelf de “kwartjes vallen”. Wat een eye opener. De vraag was niet of we hiermee door moesten gaan, maar wanneer. Driekwart jaar later hebben 60 collega’s de workshop gedaan, hebben we een heus Lean-team in ons echte bedrijf en hebben we binnen 2 maanden €180.000,- bespaard! Kortom, spelen met lego is nog leuker dan het vroeger al was.”

Rudy Schipper, directeur-eigenaar Intal BV uit Opmeer:
“Deze workshop heeft ons op speelse maar realistische manier doen inzien dat de scepsis die wij hadden t.o.v. Lean geheel onterecht was. Lean is geen modewoord of een vaste manier van werken, het is een andere kijk op de dagelijkse gang van zaken. Naar aanleiding van de workshop hebben wij besloten om gezamenlijk met LeanENT onze organisatie te gaan verbeteren en de effecten zijn enorm. Onze volledige organisatie is nu elke dag bezig zich te verbeteren, van verkoop tot montage. Waar voorheen de organisatie stil bleef staan als een obstakel zich voordeed, wordt dit nu gezien als een nieuwe uitdaging om verder te komen.“

 

 

Lean op de werkvloer

Lego workshop Lean bouwen